Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ι.Μ Ιλίου , Αχαρνών και Πετρουπόλεως

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Ι.Μ Ιλίου , Αχαρνών και Πετρουπόλεως μας προτίμησε στο δύσκολο έργο ανακατασκευής της ιστοσελίδας της.

Δείτε την ιστοσελίδα

Ανακατασκευή ιστοσελίδας Ι.Μ Ιλίου , Αχαρνών και Πετρουπόλεως από Drupal 6 σε Drupal 8

Ι.Μ Ιλίου , Αχαρνών και Πετρουπόλεως ήταν από τις πρώτες Μητροπόλεις  που δραστηριοποιήθηκαν πίσω το 2009 στο χώρο του διαδικτύου. Με τεράστιο όγκο δεδομένων (φωτογραφίες, άρθρα , pdfs, videos κτλ) η μεταφορά τους στην τελευταία έκδοση Drupal ήταν μια πραγματική πρόκληση. Επίσης η απαίτηση να προστεθεί μηχανισμός αντιστοίχισης διεύθυνσης με ενορία ανέβαζε την δυσκολία σε καινούρια επίπεδα. 

Μεταφορά δεδομένων

Στα 14 χρονιά λειτουργίας της ιστοσελίδας Ι.Μ Ιλίου , Αχαρνών και Πετρουπόλεως ο όγκος των δεδομένων της παλιάς ιστοσελίδας ήταν πραγματικά μεγάλος. Πάνω από 5000 άρθρα με χιλιάδες φωτογραφίες και έγγραφα (pds) έπρεπε να μεταφερθούν στην καινούριά έκδοση του Drupal με μηδενική απώλεια δεδομένων. Αυτό επιτεύχθηκε με την κατασκευή ειδικού μηχανισμού (Module) που υλοποιήθηκε από την ομάδα μας από το μηδέν & με απόλυτη επιτυχία.  

Μηχανισμός εύρεσης ενορίας

Υλοποιήσαμε κατά απαίτηση μηχανισμό αντιστοίχισης ταχυδρομικής διεύθυνσης με ενορία. Με αυτό τον τρόπο ο κάθε χρήστης πληκτρολογώντας την ταχυδρομική του διεύθυνση μπορεί εύκολα να βρει σε ποιά ενορία ανήκει. Ο μηχανισμός αυτός θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος σε κάθε ιστοσελίδα Ι.Μ.   

Custom template - Responsive Design 

Με δεδομένο ότι ιστοσελίδα είχε σχεδιαστεί πολλά χρόνια πίσω αντιμετώπιζε προβλήματα στην θέαση της από μικρές οθόνες κινητών/ tablet κτλ. Η ομάδα επανασχεδιάστηκε την αισθητική εμφάνιση της ιστοσελίδας από το μηδέν(custom template) με έμφαση στο να συμπεριφέρεται ιδανικά σε smartphones/tablet συσκευές(Responsive Design). Επίσης προσθέσαμε μηχανισμό αναζήτησης άρθρων διευκολύνοντας τον τελικό χρήστη να βρει αυτό που ακριβώς ψάχνει.

Μια άψογη συνεργασία

Η συνεργασία με την Ι.Μ και ειδικότερα με τον υπεύθυνο του έργου Πάτερ Γεώργιο Βασιλείου ήταν αγαστή. Υπό την καθοδήγηση του και με την συμβολή του, έχοντας υπόβαθρο τεχνολογικό, το έργο εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστούμε τον Πάτερ για την έμπρακτη υποστήριξή του και για τις συστάσεις του σε άλλες Μητροπόλεις.