Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Ι.Μ Ηλείας μας προτίμησε στο δύσκολο έργο ανακατασκευής της ιστοσελίδας της.

Δείτε την ιστοσελίδα

Ανακατασκευή ιστοσελίδας Ι.Μ Ηλείας από Joomla 1.5 σε Drupal 10

H Ι.Μ Ηλείας μας εμπιστεύθηκε την ανακατασκευή της ιστοσελίδας της που χρονολογείτο από το
2012. Με πολύπλοκη δομή περιεχομένου και με μεγάλο όγκο δεδομένων, η ανακατασκευή δεν έμοιαζε εύκολη υπόθεση. Παρόλες τις αντιξοότητες τόσο η μεταφορά των δεδομένων όσο και ο επανασχεδιασμός της αισθητικής προσέγγισης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Μεταφορά Δεδομένων -Url’s Redirect

Στα 11 χρονιά λειτουργίας της ιστοσελίδας Ι Ι.Μ Ηλείας ο όγκος των δεδομένων της παλιάς ιστοσελίδας ήταν πραγματικά μεγάλος. Πάνω από 1000 άρθρα με χιλιάδες φωτογραφίες και έγγραφα (pdf’s) έπρεπε να μεταφερθούν στην τελευταία έκδοση του Drupal με μηδενική απώλεια δεδομένων και να γίνουν redirect τα παλιά urls στα καινούρια. Aυτό ήταν απαραίτητο για να διατηρηθεί το ranking στις μηχανές αναζήτησης αλλά και φυσικά τα παλιά links να είναι λειτουργικά. Ο στόχος επιτεύχθηκε με την κατασκευή ειδικού μηχανισμού (script) που υλοποιήθηκε από την ομάδα μας από το μηδέν & με απόλυτη επιτυχία.

Μενού πολλαπλών επιπέδων

Όπως προαναφέραμε μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η πολυπλοκότητα στη δομή του περιεχομένου. Έπρεπε λοιπόν να βρούμε μία λύση ώστε το κεντρικό μενού της ιστοσελίδας να μπορεί να κατευθύνει τον αναγνώστη γρήγορα και εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο της.

Ενσωματώσαμε έτσι ένα μενού πολλαπλών επιπέδων παρόμοιο με αυτά που συναντάμε σε ηλεκτρονικά καταστήματα με πολλές κατηγορίες και χιλιάδες προϊόντα. Το είδος αυτό του μενού λειτουργεί απίστευτα καλά και σε κινητές συσκευές επαυξάνοντας την λειτουργικότητα της ιστοσελίδας σε φορητές συσκευές (tablets-κινητά).

Custom template - Responsive Design

Eίναι γεγονός ότι προβληματιστήκαμε αρκετά με τον αισθητικό προσανατολισμό του έργου. Bασικός μας στόχος ήταν από τη μία η ιστοσελίδα να δείχνει σύγχρονη από την άλλη να διατηρεί το ύφος και το χαρακτήρα ενός εκκλησιαστικού οργανισμού. Η προσέγγιση μας ήταν μινιμαλιστική και λάβαμε σοβαρά υπόψη το αναγνωστικό κοινό ώστε να δώσουμε χαρακτήρα εντύπου (άσπρο- μαύρο) με ευανάγνωστα στοιχεία. Ο σχεδιασμός έγινε από το μηδέν με την ανάπτυξη custom theme και με ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση της ιστοσελίδας για φορητές συσκευές (Responsive Design)

Ενσωμάτωση Νεών λειτουργειών

Προτείναμε και Ιερά Μητρόπολη Ηλείας αποδέχτηκε, μία σειρά από λειτουργίες που πιστεύουμε ότι έδωσαν υπεραξία στο συγκεκριμένο έργο.

  1. Μηχανισμός επικοινωνίας με κάθε ενορία: Πλέον η κάθε ενορία μέσα από την δικιά της υποσέλιδα έχει φόρμα επικοινωνίας ώστε να είναι εφικτή η απευθείας επικοινωνία με την ενορία
  2. Οδηγίες χάρτη-google maps: Πλέον από κάθε ενορία είναι δυνατή η εύρεση οδηγιών
    πλοήγησης (navigation) μέσω Google Maps
  3. Μηχανισμός Αναζήτησης Άρθρων
  4. Δυναμικός Μηχανισμός Φιλτραρίσματος Άρθρων ανά κατηγορία
  5. Ενσωμάτωση του media player του ραδιοφωνικού σταθμού στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης

Μια συνεργασία που πιστεύουμε θα κρατήσει για πολλά χρόνια

Η συνεργασία με την Ι.Μ και ειδικότερα με τον υπεύθυνο του έργου Γρηγόρη Μούτσο ήταν αγαστή. Υπό την καθοδήγηση τους και με τις εύστοχες κατευθύνσεις τους, το έργο εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία. Ευελπιστούμε σε μια μακρόχρονη συνεργασία και θα στηρίξουμε τεχνολογικά με κάθε τρόπο την Ιερά Μητρόπολη στο θεάρεστο έργο της.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!