Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιατί το PrestaShop είναι η πιο έξυπνη επιλογή για νέες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Γιατί το PrestaShop είναι η πιο έξυπνη επιλογή για νέες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Τρί, 05/23/2023 - 09:52

Το PrestaShop είναι μια ισχυρή και ευέλικτη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα που κερδίζει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με μέγιστη ευελιξία και επεκτασιμότητα. Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του PrestaShop σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του.

1.Φιλικό προς το Χρήστη

Το PrestaShop έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον χρήστη, καθιστώντας εύκολη τη διαχείριση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος ακόμη και για όσους έχουν μικρή έως καθόλου εμπειρία. 

Το διαχειριστικό της πλατφόρμας και οι οδηγίες βήμα προς βήμα διευκολύνουν τους διαχειριστές να προσθέτουν προϊόντα και να διαχειρίζονται εύκολα τις παραγγελίες και το απόθεμά τους.

2.Επεκτάσιμο

Το PrestaShop είναι μια επεκτάσιμη πλατφόρμα, που σημαίνει ότι μπορεί να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις επιχειρηματικές σας ανάγκες. 

Είτε είστε μια μικρή start-up είτε μια μεγάλη επιχείρηση, το PrestaShop μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις σας. Η πλατφόρμα μπορεί να χειριστεί μεγάλο αριθμό προϊόντων και πελατών, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για επιχειρήσεις που θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο

3.Διασύνδεση με άλλα κανάλια πωλήσεων (Marketplaces)

Το PrestaShop έχει την ικανότητα να συνδεθεί με τα μεγαλύτερα κανάλια πωλήσεων τόσο ελληνικά όσο και του εξωτερικού. To Skroutz, το Public, το Shopflix είναι τα μεγαλύτερα ονόματα αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά και η nextpointer έχει ήδη υλοποιήσει δεκάδες έργα διασύνδεσης ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Πέρα όμως από τα ελληνικά marketplaces, αν σκοπεύετε να επεκταθείτε στην παγκόσμια αγορά, ένα prestashop ecommerce site μπορεί να συνδεθεί με τους γίγαντες Amazon Marketplace, Google Merchant Center/ Google Shopping, eBay 2.0 Marketplace και Wish και πραγματικά να εκτοξεύσετε τις πωλήσεις σας.

4.SEO Ready

Το PrestaShop είναι έτοιμο για SEO, που σημαίνει ότι είναι βελτιστοποιημένο για μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Bing και το Yahoo. Αυτό είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την προβολή τους στο διαδίκτυο και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό τους. Το PrestaShop προσφέρει μια ποικιλία εργαλείων και λειτουργιών SEO που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος για τις μηχανές αναζήτησης.

5.Πολυγλωσσική υποστήριξη

Ο πυρήνας του PrestaShop υποστηρίζει πάνω από 65 γλώσσες, διευκολύνοντας την επέκταση της επιχείρησής σας σε παγκόσμιο κοινό. Σε σύγκριση με επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μόνο μία γλώσσα, τα πολύγλωσσα ηλεκτρονικά καταστήματα δέχονται περισσότερους επισκέπτες και έχουν υψηλότερα ποσοστά μετατροπών. Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα συνεπάγεται περισσότερο μάρκετινγκ, το οποίο είναι κρίσιμο για την μακροπρόθεσμη επιτυχία οποιασδήποτε διαδικτυακής επιχείρησης.

Με περισσότερες γλώσσες, περισσότερα άτομα από όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα μπορούν να αναζητήσουν τα πράγματα που έχετε να προσφέρετε, με αποτέλεσμα αυξημένα έσοδα.

Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι που δεν ομιλούν την ελληνική καθώς και εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα που δυνητικά είναι πελάτες σας

6.Ισχυρά εργαλεία μάρκετινγκ

Το PrestaShop προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένων εκπτώσεων, κουπονιών και μάρκετινγκ μέσω email, για να σας βοηθήσει να προωθήσετε το κατάστημά σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις.

7.Ασφάλεια σε κακόβουλα λογισμικά

Το Prestashop από την κατασκευή του έχει αποδειχθεί πολύ ανθεκτικό στις επιθέσεις σε κακόβουλα λογισμικά. O καλοφτιαγμένος κώδικας του περνά από εξονυχιστικό έλεγχο για κενά ασφαλείας και σε περίπτωση εύρεσης τους, πολύ γρήγορα βγαίνουν αναβαθμίσεις και τα καλύπτουν.

Το γεγονός επίσης ότι το PrestaShop έχει μία πολύ ενεργή κοινότητα προγραμματιστών και χρηστών διασφαλίζει τη συνεχή εξέλιξη του και βελτίωση του σε όλους τους τομείς.

8.Όλοι οι τρόποι πληρωμής-αποστολής

Tο PrestaShop ήδη με την εγκατάσταση του έρχεται με μία πληθώρα επιλογών που θα καλύψουν τις ανάγκες κάθε είδους επιχείρησης. Οτιδήποτε μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν προϊόν μπορεί να πουληθεί μέσα από την πλατφόρμα του.

Με όλους τους φορολογικούς συντελεστές και όλους τους πιθανούς τρόπους πληρωμής και αποστολής. Και με απίστευτες επιλογές ιδιοτήτων, φίλτρων, αναζήτησης προϊόντων το e-shop σας θα είναι από την πρώτη μέρα εφάμιλλο σε λειτουργικότητα με e-shops καταξιωμένων brands.

9.Ένα κατάστημα διάφοροι τύποι πελατών (Β2Β-client groups)

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας του Prestashop είναι η ικανότητα της να διαχωρίζει τους πελάτες σε πελάτες λιανικής και χονδρικής. Δεν χρειάζονται λοιπόν δύο καταστήματα, διπλός όγκος εισαγωγής δεδομένων και δύο διαχειριστικά συστήματα.

Πέρα από αυτό ο διαχωρισμός των πελατών σε groups αυξάνει τις δυνατότητες της επιχείρησης να παρέχει διαφορετικούς τιμοκαταλόγους σε ομάδες πελατών με κοινά χαρακτηριστικά.

10.Ταχύτητα φόρτωσης

Η ταχύτητα μεταφόρτωσης ή απλά η ταχύτητα που ανοίγει η σελίδα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας του. Πέρα από το γεγονός ότι η Google πριμοδοτεί μέσω του αλγορίθμου αξιολόγησης της τις γρήγορες σελίδες αυτό που τελικά μετράει είναι η εμπειρία χρήσης του τελικού καταναλωτή του πελάτη σας. Πιστέψτε μας ...κανένας δεν περιμένει πολύ για να ανοίξει ένα site...

To Prestashop διαπρέπει και σε αυτόν τον τομέα έχοντας δικούς του εσωτερικούς μηχανισμούς επιτάχυνσης και απαιτώντας πολύ λιγότερους πόρους συστήματος (server resources).

 

Συνοψίζοντας τα παραπάνω συστήνουμε ανεπιφύλακτα την πλατφόρμα Prestashop σαν την τέλεια εξειδικευμένη λύση για τις περισσότερες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και ειδικά σε αυτές που εισέρχονται για πρώτη φορά στο χώρο.

Τρί, 05/23/2023 - 09:52
Social media