Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Mobicell

Η mobicell.gr με 2 φυσικά καταστήματα και δυναμική παρουσία στο χώρο της τεχνολογίας, με ειδίκευση στην κινητή τηλεφωνία, μας εμπιστεύτηκε το 2017 για την κατασκευή του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Δείτε το eshop

Το νέο eshop mobicell.gr σε Prestashop

To e-shop της mobicell γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τους πρώτους μήνες δραστηριότητας του. Ο αυξημένος όγκος παραγγελιών και διάθεση του ιδιοκτήτη για συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, μας οδήγησε στην κατασκευή πολλών προσαρμοσμένων επεκτάσεων. Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι πλέον ένα απλό e-shop αλλά μια ολοκληρωμένη λύση-πρότυπο σελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μηχανισμός έκδοσης εγγυήσεών

Αυτοματοποιήσαμε την διαδικασία έκδοσης εγγυήσεών για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, όλα μέσα από την πλατφόρμα του PrestaShop. Με τον μηχανισμό αυτό εκδίδονται εγγυήσεις σε μορφή PDF που αποστέλλονται μέσω email στον αγοραστή. Δίνεται η δυνατότητα επίσης αλλαγής των στοιχειών της εγγύησης σε περίπτωση που αγοραστής και τελικός χρήστης του προϊόντος δεν είναι ίδιο πρόσωπο. Τέλος υπάρχει δυνατότητα έκδοσης εγγύησης ακόμα και σε παραγγελίες που δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Καταχώρηση τηλεφωνικών παραγγελιών

Βελτιώσαμε τον μηχανισμό του PrestaShop για καταχώρηση τηλεφωνικών παραγγελιών από τον διαχειριστή του συστήματος, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να απλοποιείται ο μηχανισμός δημιουργίας πελάτη. Πλέον το email του πελάτη δεν είναι απαραίτητο πεδίο, κάτι που λύνει το πρόβλημα σε περίπτωση που ο πελάτης δεν έχει email και επιταχύνει την όλη διαδικασία. Οι τηλεφωνικές παραγγελίες καταχωρούνται σαν κανονικές παραγγελίες στο διαχειριστικό.

Διασταύρωση πληρωμής αντικαταβολών

Επεκτείναμε τη λειτουργία του Prestashop κατά τέτοιο τρόπο ώστε να λύσει ένα συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων, την διασταύρωση πληρωμής αντικαταβολών από τις μεταφορικές εταιρείες. Με το πρόσθετο που δημιουργήσαμε ο διαχειριστής του συστήματος έχει πλήρη γνώση ποιες παραγγελίες με αντικαταβολή εξοφλήθηκαν ολικός ή μερικώς.  Ο μηχανισμός διασταύρωσης γίνεται πολύ απλά με την εισαγωγή του .xsl αρχείου που δίνεται από κάθε εταιρεία μεταφορικών. 

Μηχανισμός επέκτασης διαχείρισης stock 

Με τον μηχανισμό αυτό δώσαμε την δυνατότητα στον διαχειριστή του συστήματος να αναζήτα προϊόντα εκτός stock και να τα προσθέτει στις παραγγελίες προς αποστολή. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο σε καταστήματα που πουλάνε φυσικά και ηλεκτρονικά, διάφορα προϊόντα να βγαίνουν προσωρινά  εκτός διαθεσιμότητας και να πρέπει να αναζητηθούν ( από τους προμηθευτές)  προκειμένου να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική παραγγελία.Σε μια τέτοια περίπτωση, η επέκταση που κατασκευάσαμε δημιουργεί λίστα των εκτός διαθεσιμότητας προϊόντων σε σχέση με τους κωδικούς παραγγελιών. Με αυτό τον τρόπο ο διαχειριστής του συστήματος μπορεί να ολοκληρώσει την παραγγελία με ασφάλεια. 

Ο μηχανισμός αυτό θα μπορούσε να βρει επίσης εφαρμογή σε οποιοδήποτε κατάστημα δουλεύει χωρίς stock.

Αναλύσεις τηλεφωνικών πωλήσεων

Ο ιδιοκτήτης τις επιχείρησης, στην προσπάθεια του να αξιολογήσει την αποδοτικότητα του τμήματος τηλεφωνικών πωλήσεων, μας ζήτησε να επεκτείνουμε το PrestaShop κατά τέτοιο τρόπο ώστε να γνωρίζει το σύνολο των πωλήσεων κάθε εργαζομένου. Με την δυνατότητα χρήσης φίλτρων χρόνου μπορεί να μετρηθεί η αποδοτικότητα ενός εργαζομένου σε μια συγκεκριμένη περίοδο. (Πωλήσεις/ολοκληρωμένες παραγγελίες)

 

Mega Menu

Τα eshop τα οποία έχουν μεγάλο αριθμό κατηγοριών, αντιμετωπίζουν πολύ συχνά πρόβλημα στην παρουσίαση τους στο κεντρικό μενού τους. Με το πρόσθετο Mega Menu καταφέραμε και επιλύσαμε την παραπάνω δυσκολία τόσο στο desktop όσο και σε mobile έκδοση. Πλέον η περιήγηση στις διαφορές κατηγορίες είναι πολύ απλή και φιλική προς τελικό χρήστη (επισκέπτη) του e-shop.

Πορεία επισκευών

Η mobicell.gr είναι καταξιωμένη και στον τομέα των επισκευών ηλεκτρονικών συσκευών. Έχοντας το δικό της σύστημα διαχείρισης πορείας επισκευών αντιμετωπίζει το πρόβλημα ενημέρωσης των πελατών της σχετικά με την πορεία των επισκευών. Επεκτείναμε την λειτουργία του PrestaShop κατά τέτοιο τρόπο ώστε πλέον ο πελάτης με την χρήση του κινητού αριθμού τηλεφώνου του και του αριθμού επισκευής να μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο την την τρέχουσα κατάσταση επισκευής. 

Καταχώρηση επισκευών

Επεκτείναμε την λειτουργία του PrestaShop κατά τέτοιο τρόπο ώστε η mobicell να μπορεί να δέχεται αιτήματα επισκευών από το ηλεκτρονικό της κατάστημα και να τα διαχειρίζεται αναλόγως. Με τον μηχανισμό καταχώρησης επισκευών, η mobicell απέκτησε επίσης την δυνατότητα να προσθέτει στο e-shop της κάθε είδους επισκευή με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο.

SMS Gateway

Λόγω του αυξημένου όγκου παραγγελιών, ο μηχανισμός ειδοποίησης των πελατών  σχετικά με την εξέλιξη τις παραγγελίας τους απαιτούσε πολύ χρόνο και ενέργεια. Επεκτείναμε την λειτουργία του PrestaShop με το πρόσθετο "SMS Gateway", αυτοματοποιώντας την διαδικασία αποστολής SMS στους πελάτες της mobicell με τον αριθμό voucher της μεταφορικής. To πρόσθετο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα στάδια της παραγγελίας. (Λήψη παραγγελίας, αποθήκη, αποστολή κτλπ)

XML Διασυνδέσεις

Η mobicell χρησιμοποιεί για αύξηση των πωλήσεων της διασυνδέσεις με τρίτα κανάλια πωλήσεων όπως το bestprice, το skroutz, το shopflix, το shopistas κλπ. Επεκτείναμε το PrestaShop με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθεί η διασύνδεση με αυτά και να εξασφαλιστεί η διαρκής ενημέρωση τους.